achtergrondplaatje

Over mij

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /domains/picaroforza.nl/DEFAULT/includes/common.inc).
“Een goede trainer of coach voelt de sfeer aan, verbindt, zoekt samenhang, maakt scherp wat er speelt, inspireert en zet aan tot nadenken. Liefst met een beetje humor. Dat is precies wat ik u bied: een perfect gevoel voor de groep, een luisterend oor, een scherp analytisch vermogen, een sprankelende aanwezigheid en veel improvisatietalent”.

Herman Schroer, directeur


Mijn passie


Als ik met een team werk, houd ik van de energie die we samen opwekken. Van de humor die we met elkaar delen, en de sfeer die we bouwen. Maar ook van de meters die mensen maken, en de concrete resultaten die ze boeken. Elke keer als deelnemers sterretjes in hun ogen krijgen omdat ze plezier hebben in wat ze bereiken, dan ben ik blij dat ik mag doen waar ik goed in ben.

Als ik met jou werk, dan luister ik graag naar je. Niet alleen naar wat je met woorden zegt, maar ook naar wat je me vertelt door wie je bent. We zijn in gesprek, en dat betekent dat er even niets anders is dan jij en ik. Jij bent tijdens ons gesprek degene die de regie voert. Want hoe graag ik ook mensen motiveer en inspireer, mijn vak is dat jij het zélf doet. Ik mag je daarbij helpen. En dat vind ik een eer.
 

Wie haal je met mij in huis?

    
Als trainer krijg je iemand die goed naar jou en je mensen luistert, vóór hij met je aan de slag gaat. Mijn training moet namelijk precies aansluiten bij dat wat je team nodig heeft. Pas als dat duidelijk is, kunnen we aan de slag. Een goede training is voor mij: toepasbaar, praktisch, interactief en inspirerend. Blijkt tijdens de training dat een bijstelling beter zou werken, dan doen we dat. Want niet mijn programma is leidend, maar het feit dat je mensen er wat aan hebben. Uitgangspunt is dat we werken met zelfverantwoordelijke en volwassen mensen, die mogen worden uitgedaagd om te zorgen voor hun eigen leerproces. Juist dát maakt leren ook leuk!
 
Als creatief procesbegeleider krijg je te maken met iemand die zelf gek is op creatief denken. Elke keer opnieuw vind ik het indrukwekkend om de kracht te zien die een groep tijdens een creatieve sessie ontwikkelt. Het is voor mij een feestje om dat te mogen begeleiden. En voor wie dacht dat brainstormen hetzelfde als creatief denken is: ontdek met mij hoe alles ná de brainstorm pas begint. Creatief denken is synoniem voor humor - de aha! komt door haha, zoals de Belgen dat zo mooi zeggen. We zijn pas klaar als het team een concreet uitvoerbaar plan van aanpak in handen heeft, inclusief vervolgstappen. Daar gaan we samen voor zorgen.
 
Als facilitator ben ik iemand die graag met een heldere doelstelling start, en die er tijdens de dag(en) voor zorgt dat we samen op koers blijven en resultaat halen. Daardoor bereik je – met de hele groep - concrete doelen, en maak je vorderingen die al tijdens de dag zelf enthousiasmeren. Uitgangspunt van mijn werkwijze is dat de groep vanaf het begin eigenaar is. Bovendien zorg ik ervoor dat iedereen niet met mooie voornemens naar huis rijdt, maar met een doordachte plan en heldere afspraken.
 
Als teamcoach zie ik een team als een systeem, waarin iedereen bijdraagt en invloed heeft. Dat kan heel actief gebeuren, maar ook heel onopvallend. Als een team bijvoorbeeld samenwerkingsproblemen heeft, blijkt meestal dat de leden van dat team die ongewenste situatie samen in stand houden. Hoe dat gebeurt en hoe je dat verandert, dát is waar het over moet gaan. Mijn aanpak draait om de huidige situatie. Want wat er nu gebeurt, is echt. Ik betrek jullie daarbij door jullie te confronteren en aan te moedigen, en door jullie volstrekt serieus te nemen in je eigen verantwoordelijkheid. Want alleen dat levert iets blijvends op.
  
Als persoonlijke coach ben ik niet degene die jou gaat adviseren wat je moet doen. Want is dat wel het beste voor jou? Dat is maar zeer de vraag. Ik help je veel liever om je éigen antwoorden te vinden. Antwoorden die bij jou passen. Bij wat jij wilt, bij wat voor jou persoonlijk belangrijk is, en bij wie jij in dit leven wilt zijn. Alleen dat resulteert in iets blijvends. Mijn aanpak gaat uit van jou als zelflerend en zelfsturend autonoom mens. Ik help je alleen om je vragen rustig op een rijtje te zetten. Om overzicht te krijgen. Dat schept rust in je hoofd, en geeft je nieuwe energie. Je weet weer dat je goed zit, en vooral ook: hoe je verder wilt. Soms doe ik dat met humor, soms via een confronterende spiegel, maar wat de route ook is: jij bent aan zet.
Picaro Forza! Training & Coaching | 06 - 42 42 52 94 | picaro.forza@gmail.com | Oude Goirleseweg 166-168 5025 SC Tilburg