achtergrondplaatje

Beoordelingen

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /domains/picaroforza.nl/DEFAULT/includes/common.inc).

Simone van Loon - Trainer/oprichter bij Bureau van Betekenis: "Herman is in mijn ogen echt een man met passie voor zijn vak. Ik heb bij hem de training Creatief denken gevolgd en dit was een dag van plezier, van verrassingen en van volledig out-of-the-box denken. Het enthousiasme van Herman is aanstekelijk; hij is goed in staat om een groep mensen mee te krijgen en heeft veel kennis in huis die hij met alle liefde deelt. Erg leuk, en daarnaast ook ontzettend goed verzorgd zowel qua trainingsruimte, trainingsmateriaal als qua catering/lunch. Aanrader!"


Annelieke Koster - Senior Program Manager Academic Forum at Tilburg University: "Ik heb met veel plezier de workshop 'Creatief denken' gevolgd die door Herman werd gegeven. Ingrediënten: een kleine groep, een prettige locatie, veel praktische tips en oefeningen, en vooral een enthousiaste en kundige docent. Resultaat: meer dan 70 creatieve ideeën voor 1 case en voldoende theorie en methoden om hier in het vervolg zelf mee aan de slag te gaan. Creatief denken is zoveel meer dan 'gewoon' brainstormen!"

Sébastien Wulms - Adviseur klant- en marketingcommunicatie | Tekstschrijver/redacteur: "De training Creatief Denken is echt een aanrader voor iedereen die wil leren hoe je het meest haalt uit een creatieve sessie; voor jezelf of in teamverband. Aan de hand van verschillende denktechnieken laat Herman je ervaren hoe je een casus op een andere manier kunt benaderen om zo tot prikkelende en frisse resultaten te komen. Van harte aanbevolen! En de heerlijke lunch maakt het helemaal compleet."

Sagin Ergec - Manager at Ministerie van Financien: "Herman Schroer is een inspirerende trainer die goed luistert, uitstekend uitlegt en oog heeft voor detail. Een ontzettend nuttige én leuke training Creatief Denken gehad!"

 
Marco H. Jager - Programmanager: "De training creativiteit was voor mij een zeer zinvol bestede dag. De bijeenkomst maakte mij op een speelse wijze bewust van mijn eigen vragen en hoe je op een ontsporende en ook pragmatische wijze ruimte creëert voor nieuwe experimenten."

Daan Westerink - Journalist, trainer, dagvoorzitter, verander- en verliesdeskundige: "Herman is een trainer die anderen in hun kracht zet. Met compassie, humor en daadkracht begeleidde hij een dag voor werknemers van een overheidsinstantie. Ik gaf een workshop tijdens een van de dagdelen en was onder de indruk van de manier waarop hij leiding gaf aan de groep en tegelijkertijd aandacht had voor de vragen en wensen van individuele deelnemers. Hij kreeg de hele groep ogenschijnlijk makkelijk in beweging en zorgde ervoor dat iedereen professioneel gezien een stap verder zette. Een echte aanrader dus. En erg prettig in de omgang".
 
Rien Krol - Adviseur PR & Communicatie bij PDR public relations"In de workshop 'Leer creatief denken' vertelt Herman vanuit zijn passie voor het vak over de prachtige kansen die ontstaan als je je brein openstelt. Na een verrassende opening en een klein stukje theorie was er vooral ruimte voor de praktijk. Aan de hand van een echte casus kwamen we met zo'n 70 creatieve oplossingen voor één idee. Ik ga de theoretische lessen dus ook zeker meenemen in mijn eigen dagelijkse praktijk!"


Ed Boon - Forms architect at Centric"Vandaag een inspirerende workshop: Creatief denken bijgewoond. In een kleine groep van 6 cursisten en een ontspannen omgeving wist Herman Schroer ons van begin tot eind te boeien. Om de inwendige mens te versterken hadden we ook nog een heerlijke lunch zodat we de middag goed scherp bleven."


Irma Ooijevaar - Freelance journalist: "Herman leerde ons in de workshop ‘Slim Ontsporen’ hoe je je brein verleidt om de gebaande paden te verlaten – met prachtige resultaten tot gevolg. Een meer dan bezielde docent, een aantal inventieve brainstormtechnieken en een vraag uit de werkpraktijk: dat waren de ingrediënten voor de workshop. Het leidde tot een ochtend vol plezier, flip-overvellen met de meest fantastische voorstellen en uiteindelijk ook een realistisch verhaal om mee terug te nemen naar het werk. Erg leerzaam en aanstekelijk. En de lunch na afloop was voortreffelijk!"

Manon de Groot, Wetenschappelijk Onderzoeker Belastingdienst: "Onlangs de workshop 'Slim Ontsporen' bij Picaro Forza Training & Coaching gevolgd. Samen aan de slag met creatieve denktechnieken én een relevante praktijkvraag. Hoe je binnen een aantal uren inzicht kunt krijgen in de blinde vlekken en valkuilen in je eigen denkprocessen en leert hoe je op creatievere manieren kunt brainstormen dan je gewend bent. Afsluiten met een heerlijke huisgemaakte lunch. Ik ben een zeer tevreden mens".

Christien Roovers - Communicatiespecialist: "Inspirerende, leuke en constructieve workshop. Goed van inhoud, en hij wordt meteen ook praktisch wordt toegepast. Herman weet als trainer de groep goed te begeleiden en richting te geven, met aandacht voor ieders inbreng. Zijn speelse, enthousiaste en prikkelende aanpak werkt aanstekelijk!"

Jonas Dietz - Omgevingsmanager dijkversterking bij Waterschap Peel en Maasvallei: "Workshop slim ontsporen gevolgd bij Herman. Goede cursus, veel geleerd in een prettige omgeving. De tools die me zijn bijgebracht ga ik zeker toepassen in mijn werk!"

Denise Hilhorst - Zelfstandig journalist en redacteur: "Ik volgde de workshop 'Slim ontsporen', en de ochtend vlóóg voorbij. Herman leerde ons technieken om creatief te kunnen denken, en we konden ze ook direct toepassen. Kers op de taart was de heerlijke lunch".

Peter Burgers, Manager centrale staf B/CFD: "Herman Schroer heb ik leren kennen als een betrokken coach en een prettige facilitator. Op een rustige en plezierige manier neemt hij een team mee op weg naar betere prestaties. Hij heeft goed oog voor wat er speelt in een team, weet op een doeltreffende wijze te interveniëren en heeft daarbij veel gevoel voor de sfeer die nodig is om resultaat te bereiken. Met humor en flexibiliteit weet hij een team in beweging te krijgen, te prikkelen en het juiste effect te bereiken".
 

Matzy van 't Veen - Marketing en communicatie at BelastingdienstAcademie: "Met Herman als dagvoorzitter en procesbegeleider van een evenement/bijeenkomst ben je verzekerd van een kritische, punctuele begeleider die de aanwezigen met speels gemak door het programma loodst. Sterk punt vind ik daarbij dat Herman met zijn verfijnde gevoel voor humor het evenement net dat beetje extra sfeer geeft. Hierdoor wordt het geheel levendig en energiek."


Arjen Labee, manager team User eXperience & manager team ICTA: "Herman is als teamlid en als trainer/begeleider steunpilaar en energizer geweest tijdens menig sessie. Hij maakt makkelijk contact, neemt groepen prettig en betrokken mee, bereidt degelijk en tijdig voor en blijf bij de les; het resultaat voor ogen. Werkvormen, maar ook duur, opzet en randvoorwaarden passeren op een rustige, ervaren manier de revue"

Peter van der Horst, Projectleider Leren & Ontwikkelen: "Een generieke Onboardingweek voor zo'n 30 nieuwe medewerkers. Je eerste werkdag bij de Belastingdienst: behoefte aan een warm welkom, antwoord op vragen als 'wie is wie?', 'waar zijn we?', 'wat geef ik prijs van mezelf'? Daar zocht ik geen spreekstalmeester voor, geen formele moderator. Wel een verbindende vakman, excellerend in performance. Communicatief ijzersterk, met gepaste humor. Maar zo nodig ook de 'Stichting Correlatie"'ls het er op aan komt. Kortom, een verpersoonlijking van de vertrouwde thuisplaat, alle dagen van het weekprogramma. Wat een weelde om die te hebben gevonden in Herman: One man can make the difference!"


Sergio van der Pluijm, Bewezen Effect.nl (organisator pilot Breinvriendelijk Trainen): "Herman is niet alleen een ongelooflijk creatieve man; hij weet deze vonk ook bij anderen over te brengen. In één ochtend wist hij een flinke groep ervaren trainers in een bijzonder creatieve en productieve modus te krijgen, waarbij de resultaten een week later al meetbaar aanwezig waren. De vraag die hij in zijn sessie samen met de groep uitwerkte: 'hoe krijg ik binnen een week mijn groep vol?', leidde de week daarop tot het daadwerkelijk volstromen van de open inschrijvings-groep van een van de deelnemers... Pure magie!’

Rien Karreman, Voorzitter Concernondernemingsraad (COR) Belastingdienst: “Een congres staat of valt met de inbreng/rol van de dagvoorzitter. Wat dat betreft heb ik veel bewondering voor hoe je dat bij ons hebt gedaan. Je voorbereiding was kort - een kleine intake op de vrijdag ervoor was blijkbaar al voldoende om je de essentie van de dag en de bedoeling eigen te maken, en om de dag zelf goed in te leiden en verder te begeleiden. Je zorgde voor een perfecte aaneenschakeling van de diverse programmaonderdelen en speelde heel goed in op de vragen en reacties vanuit de zaal en de overige gebeurtenissen. Ook het samenspel tussen jou en de gastspreker was goed. Kortom uitstekend gedaan en zeker voor herhaling vatbaar!”

Harm van Twillert, Dienst Justitiële Inrichtingen: “Dank je wel voor je inspirerende en verrassende begeleiding van onze workshop Arbeidstoeleiding vanuit Detentie. Ik heb met veel plezier gekeken naar de wisselwerking en discussies tussen alle partijen en ben erg blij met de resultaten!”

Mark Bijsterbosch, Bureau Marksmen: “Inspirerend, motiverend, sturend en vakbekwaam. Deze woorden komen het eerste in mij op als ik Herman moet omschrijven als coach/trainer. Een evenwichtige persoonlijkheid met een duidelijke focus op samenwerking. Waar wil je als team naartoe? Wat zijn de strategische opties? Hoe vertaal je nieuwe methoden naar de alledaagse praktijk? Vragen waar je als organisatie of afdeling mee kunt worstelen ziet Herman als een speelveld, waar je vooral vooruitgang kunt boeken. En uiteindelijk winst pakt. Als inspirator weet hij als geen ander een team te prikkelen, vertrouwen te geven en de aangeboren kwaliteiten van je als persoon naar boven te halen. Herman is alert op imagovorming en attitude, durft ingesleten gewoonten te finetunen en wijst op misvattingen die het proces belemmeren. Verbetert en stuurt vanuit vakkennis, dikwijls met een vrolijke, humoristische kwinkslag. Deze gave maakt Herman uniek in zijn aanpak en een aangename persoonlijkheid om mee samen te werken”.

John van Erp, teamleider Belastingdienst: "Herman Schroer was als procesbegeleider actief binnen mijn regio Oost-Brabant. Ik heb zeer veel waardering gekregen voor zijn kwaliteiten, die hij tijdens deze workshops heeft laten zien. Herman pleegde steeds de goede interventies en leidde de groepen op maat door de workshop heen. Ik ben van mening dat zijn werk van zeer hoog professioneel niveau is. Iets wat ook de deelnemers regelmatig teruggaven."

Andries Krielaart, relatiemanager en parttime docent: "Op zoek naar nieuwe uitdagingen in mijn werk, ben ik met Herman als coach in contact gekomen. Slechts in een paar gesprekken wist Herman mij echt verder te helpen. Hij is een prettige gesprekspartner die mij, soms subtiel confronterend, wist te inspireren en te motiveren voor de juiste vervolgstappen. Die vervolgstappen zijn er ook daadwerkelijk gekomen, dankzij de bagage die ik van hem heb meegekregen."

Ruud de Frankrijker, teamleider en eigenaar van DeFrankrijkerAdvies: "Ik heb Herman bij een groot aantal workshops in Den Haag meegemaakt als procesbegeleider. Herman begeleidde het proces steeds op voortreffelijke wijze, met veel inlevingsvermogen, humor en prikkels. Op subtiele wijze wist hij alle deelnemers te enthousiasmeren en uit te dagen om een actieve bijdrage te leveren aan deze interactieve sessies."

Patrick Laméris, Doctors Pension Funds Services: "Wij hebben als organisatie ervaren dat Herman een echte professional is op zijn gebied. Met rust, uitstraling en met name goed luisteren naar de groep, kwam er een fantastisch eindproduct op tafel. Ik zou Herman in specifieke trainings- en communicatietrajecten zo weer inzetten!”

Lilian Potjer, Teamleider MKB: “Samenwerken met Herman is zeer prettig geweest. Herman is mij vooral opgevallen door zijn mate van professionaliteit van zijn procesbegeleiding. Hij heeft ontzettend veel inzicht in groepsprocessen. Dit kwam naar voren doordat hij – ondanks het vrij strakke draaiboek - toch het programma passend kon maken voor elk team, zonder de kracht van het programma te ondermijnen. Hij had snel door waar een team behoefte aan had, waar de knelpunten zaten en welke spanningen er (onderling) waren. Dit heeft er aan bijgedragen dat de teams de benodigde informatie en de juiste ruimte voor weerstand kregen en met enthousiasme de deur uit liepen. Bovenop het feit dat hij zeer goed is in procesbegeleiding, kon hij zaken ook met enthousiasme brengen. Een enthousiasme dat bij iedereen goed viel, inclusief subtiele grappen die het luchtiger konden maken waar nodig. Dat droeg er aan bij dat men zich niet in een schoolklas voelde zitten, waarbij de regeltjes strikt gelden. Met mij zijn er vele anderen erg enthousiast over Herman. In iedere regio vonden ze zijn kwaliteiten opvallen, ze liepen echt met hem weg en waren allemaal zeer te spreken over de samenwerking met Herman: zijn enthousiasme, flexibiliteit, inzicht en professionaliteit, sprak hen allen erg aan.”
Picaro Forza! Training & Coaching | 06 - 42 42 52 94 | picaro.forza@gmail.com | Oude Goirleseweg 166-168 5025 SC Tilburg