achtergrondplaatje

Creatieve sessies

Wie doet wat hij altijd al deed, krijgt wat hij altijd al had
Een creatieve sessie helpt u om uit deze impasse te raken. ‘Hoe kunnen we nou eens (...)?’  En tussen die haakjes vult u vervolgens alles in wat uw bedrijf, team of afdeling graag anders zou willen doen. Samen gaan we op zoek naar nieuwe mogelijkheden, oplossingen en ideeën. Er kan altijd meer dan u denkt. Véél meer zelfs.

Waarnemen, denken en doen
Creativiteit draait om het doorbreken van patronen en gewoontes. Maar omdat onze hersenen nu eenmaal leunen op patronen en gewoontes, is creatief denken vaak erg lastig. Voor ons is creativiteit een combinatie van waarnemen, denken en doen. Creativiteit heeft te maken met originaliteit, maar ook met inventiviteit en daadkracht. Een idee alleen is niets, je moet het ook realiseren.

Slim ontsporen
In een creatieve sessie doorlopen we samen vier belangrijke stappen: starten met een prikkelende vraag, divergeren, convergeren en realiseren. Forza! ziet creatief denken als slim ontsporen naar ongekende nieuwe mogelijkheden. Nog voordat u een beetje van uw verbazing bent bekomen over de ideeënregen die uw team onder mijn begeleiding heeft veroorzaakt, bouwen we door. Want alleen ideeën zijn niet genoeg. Je moet ze ook realiseren. We bundelen en kiezen de beste ideeën, versterken die en werken ze uit tot een concreet en praktisch plan van aanpak.
Picaro Forza! Training & Coaching | 06 - 42 42 52 94 | picaro.forza@gmail.com | Oude Goirleseweg 166-168 5025 SC Tilburg